Instagram Lite sučelje aplikacije

Nakon što već neko vrijeme postoje Facebook Lite i Messenger Lite aplikacije koje su namijenjene za pametne telefone s manje memorije, sada je i Instagram dobio svoju Lite verziju.

Za razliku od pune verzije koja u startu zauzima 32 MB, Instagram Lite zauzima svega 537 KB. Putem ove aplikacije moguće je koristiti osnovne značajke ove društvene mreže – pregledavati slike prijatelja, pretraživati fotografije po oznakama i lokacijama kao, pregledavati priče i naravno objavljivati slike na Instagramu.

Nedostatak ove verzije, barem u ovom trenutku, je što nema podršku za Instagram Direct za slanje poruka kao ni mogućnost slanja videa.

Dakle, ova verzija aplikacije je namijenjena svima koji imaju slabije smartfone s manje prostora za pohranu ili ako imaju limitiran mobilni promet jer kao što znamo Instagram nije baš štedljiv po tom pitanju. Aplikaciju možete preuzeti na Google Playu. 

IGTV

Osim ove novine, društvena mreža je nedavno uvela i  IGTV značajku koja bi trebala biti svojevrsna alternativa YouTubeu. IGTV omogućava objavljivanje videa trajanja do 60 minuta i to u vertikalnom formatu.  Prisjetimo se, prije uvođenja IGVT-a na Instagramu su se mogli objaviti isključivo kratki video uradci duljine do 1 minute.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here