Facebook lite aplikacija sučelje

Facebook je izbacio novu aplikaciju namijenjenu low-end Android uređajima koji nemaju mnogo memorije pod nazivom Facebook Lite.

Facebook Lite zauzima svega 252KB prostora i odlična je za sve starije Android uređaje koji imaju problem s nedostatkom prostora. Inače, originalna Facebook aplikacija je jedna od najzahtjevanijih aplikacija za Android jer zauzima mnogo prostora (ovisno o uređaju) i troši poprilično radne memorije, tako da na mnogim uređajima je jednostavno neupotrebljiva.

Facebook Lite je dizajniran da radi i na 2GB mrežama, ne troši mnogo prometa, a omogućava pristup osnovnim opcijama na ovoj društvenoj mreži, poput objave novih statusa ili fotografija. Aplikacija u sebi ima integriran i Facebook Messenger za dopisivanje s prijateljima.

Aplikacija je namijenjena za korisnike u zemljama u razvoju poput Bangladeša, Vijetnama,  Sudana, Šri Lanke Nigerije, Nepala, Južnoafričke republike i Zimbabvea u kojima se trenutno bilježi velika ekspanzija upravo ovakvih jeftinih Android pametnih telefona. Aplikacija se može preuzeti iz Google Play trgovine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here