Facebook Messenger i Messenger Lite logotip

Prije tri godine Facebook je uveo „Lite“ verzije svojih aplikacija koje su prvenstveno bile namijenjene slabijim Androida.

S obzirom da ovaj servis više ne podržava dopisivanje iz glavne Facebook aplikacije, za komunikaciju s prijateljima potrebno je instalirati Messenger.  Mnogi se ni dan danas ne mogu pomiriti s tim jer stvarno nije potrebna dodatna aplikacija za ovu namjenu, no ipak to nije spriječilo 1.2 milijarde korisnika da koriste ovu aplikaciju.

Koja je razlika između Facebook Messengera i Messengera Lite?

No koja je u biti razlika između ove dvije aplikacije. Glavna razlika je što s Lite verzijom ne možete koristiti video pozive Update: nova verzija podržava video pozive, ali zato sve ostale značajke su tu – slanje / primanje tekstualnih poruka, slike, naljepnice, kao i podrška za glasovne pozive.

Još jedna razlika je u tome što obični Facebook Messenger ima u sebi igre, dok Lite inačica to ne podržava.

No zašto bi instalirali uopće Lite verziju? Kada usporedite zauzeće prostora ove dvije aplikacije, razlika je ogromna – Messenger u startu zauzima 173 MB, dok njegova okrnjena verzija zauzima svega 21 MB.

Isto tako kada su pokrenute obična verzija zauzima 170 MB radne memorije dok Lite verzija zauzima svega 36 MB.

Zauzeće prostora i radne memorije

Čak i na high end uređajima kojima prostor i radna memorija nisu neki problem postoji jedan razlog za korištenje Messenger Lite aplikacije, a to je što je Lite verzija mnogo štedljivija po pitanju baterije u odnosu na obični Messenger.

Messenger | Messenger Lite

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here