mailbox

Mailbox je novi email klijent za iOS 6 uređaje, a odnedavno je dostupan na App Store trgovini. Trenutno,  za preuzimanje aplikacije potrebno je napraviti rezervaciju, kako bi se izbjeglo preopterećenje Mailbox servera, tako da je dostupna samo određenom broju korisnika. Programeri Mailboxa najavljuju kako u skorije vrijeme više neće biti potreban ovakav sustav rezerviranja aplikacije.

U ovom trenutku Mailbox podržava isključivo Gmail račune, dok bi u budućnosti trebali biti podržani i ostali popularni  IMAP računi.

Inbox

Jednom kada se korisnik spoji na jedan ili više računa, mailbox nudi pregled jedinstvenog inboxa za sve račune, no može odabrati pregled svakog inboxa zasebno.

Ono što ovu aplikaciju razlikuje od sličnih je jednostavna i brza manipulacija primljenim emailovima, koji se mogu s jednim pokretom prsta arhivirati bez pregledavanja cijelog sadržaja (već samo uvodnog dijela), tako da je dovoljno preko poruke pomakom desno i tom gestom arhivirati poruku. Pomakom lijevo otvara se izbornik preko kojeg je moguće odabrati kada želimo da nas Mailbox ponovno obavijesti o primljenoj poruci. (kasnije danas, večeras, sutra, za vikend, slijedeći tjedan…)

Također moguće je povlačenjem promijeniti redoslijed poruka, a što je najznačajnije Mailbox podržava „push“ notifikacije u stvarnom vremenu.

Sučelje

Sučelje Mailboxa je lijepo ispolirano, no nema nekih revolucionarnih promjena u odnosu na slične aplikacije, no najbitnije je da su sve bitne opcije za primanje, slanje, obavijesti i sl. vrlo lako dostupne.

Prilikom slanja poruke dovoljno je taknuti ikonicu kamere fotografirati ili odabrati sliku s telefona koju želite poslati.

Jedini problem u ovoj verziji što ne podržava više potpisa, već koristi isti potpis za sve račune.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here