Huawei Ascend P8

U Londonu je Huawei je i službeno predstavio pametni telefon Huawei P8 kao i  veliki phablet P8 Max, koji bi prema tvrdnjama proizvođača budućim kupcima trebali nuditi dobar dizajn i značajke po vrlo povoljnim cijenama.

Huawei P8

P8 je 5.2 inčni pametni telefon, s IPS matricom zaslona,  rezolucije 1920 x 1080 px, odnosno gustoće 424 PPI. P8 je jedan od najtanjih smartphona na svijetu i debeo je svega 6.4 mm. Na prednjem dijelu poviše zaslona nalazi se 8 MP širokokutna kamera.

Huawei P8 je opremljen s 64-bitnim Kirin 935 procesorom s osam jezgri, od koje četiri rade na 2GHz, dok štedljivije četiri jezgre rade na 1.5GHz. Tu je i 3 GB radne memorije, 16 ili 64 GB prostora za pohranu podataka i microSD utor za SD kartice kapaciteta do 128 GB. Baterija ima kapacitet od 2680 mAh.

Unatoč što je uređaj iznimno tanak, Huawei je uspio 13 MP glavnu kameru smjestiti bez izbočenja, kao što je slučaj s Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge modelima. Kamera je opremljena i s optičkom stabilizacijom poput one na LG G3 ili Note 4,  što bi trebalo poboljšati kvalitetu prvenstveno prilikom snimanja videa, kao i fotografiranje u noćnim uvjetima.

Huawei P8 će koštati 499 € koliko je potrebno izdvojiti za 16 GB verziju, odnosno 599 € koliko će koštati premium 64 GB verzija.

Huawei P8 Max

Huawei P8 Max

Osim gore navedenog modela, Huawei je predstavio u super veliki phablet Huawei  P8 Max s dijagonalom zaslona od čak 6.8 inča. Po dimenzijama bi se moglo reći da se radi o nekakvom hibridu tableta i smartphonea.

Rezolucija zaslona je ista kao i kod manjeg modela, dakle 1920 x 1080 px, pa je tako i gustoća piksela manja 324 PPI. Huawei je ranije ove godine već objavio kako nema namjeru izdavati uređaje s Quad HD rezolucijom koja bi bila možda primjerenija ovako velikom uređaju.

Zaslon na oba uređaja koriste IPS-Neo tehnologiju koja omogućava vrhunski omjer kontrasta od 1500:1. Ostale specifikacije ovog modela su slične kao i na P8. Procesor, kamera i radna memorija su iste, no ima dosta veći kapacitet baterije –  4360 mAh i trebala bi izdržati čak 2 dana učestalog korištenja.

P8 Max će dolaziti također u dvije varijante – s 32 ili 64 GB interne memorije. Cijena verzije s 32 GB je 549 €, dok je cijena verzije s 64 GB 649 €.

Što se tiče boja, kupci će moći odabrati između sive i boje šampanjca, a kupci verzije od 64 GB će, osim ove dvije, moći kupiti i zlatnu varijantu uređaja.

Mini site – Huawei P8 / P8 Max 

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here