Huawei Ascend G 300 je entrylevel model  Android mobilnog telefona. Ovaj uređaj je opremljen 1GHz procesorom, 512MB RAM-a, 4GB unutarnje memorije od koje su 2.5 GB raspoloživa korisniku za pohranu podataka, a memoriju je moguće proširiti i SD karticama.

Huawei Ascend G 300 1

Zaslon i kamera

Veličina zaslona je 4“, rezolucije 480x800px s 233 PPI.  Prikaz na zaslonu je solidan, no često dolazi do zastajkivanja, a ima slab odaziv.
Za slikanje fotografija tu je i 5MP kamera s LED flash-om, koja ipak neće dati fotografije poput onih slikanih s Samsung Galaxy S3 ili LG Optimus 4X HD, no one su ipak zadovoljavajuće kvalitete.

Software

Uređaj dolazi s instaliranim Android 2.3 Gingerbread  operativnim sustavom,  a  iz Huaweia su najavili da će se uređaj uskoro moći nadograditi i na Android 4.0 ICS. Huwei je modificirao sučelje telefona, kako bi korisnicima olakšao i ubrzao rad i ono je slično HTC Sense sučelju. Ono uključuje traku za pokretanje aplikacija i 5 početnih ekrana.

Dizajn

Huawei Ascend G 300 dolazi s plastičnim kućištem obrubljenim srebrnom trakom, koje je obojano tako da se radi od metalnom kućištu. S lijeve strane se nalazi dugme za kontrolu zvuka, a na vrhu se nalazi dugme za paljanje/gašenje uređaja, a do njega 3.5mm utor za slušalice.

Huawei Ascend G 300 2

Huawei Ascend G 300 dokazuje kako Android telefoni ne moraju biti preskupi (uređaj se može kupiti već za 100£) da bi korisnici mogli dobiti osnovne funkcije poput fotografiranja, korištenja brojnih Android  aplikacija, surfanja internetom, korištenja e-maila…

Ovaj telefon nije brz i nema odličan dizajn poput novih Android  premiumlevel telefona, no to nadoknađuje svojom  2-3 puta nižom cijenom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here