Već duže vrijeme LG nije na tržište izbacio „high-end“ Android mobilni uređaj. Zadnji takav uređaj bio je LG Optimus 2X još početkom 2011 godine. Iako je bio među prvim dual core uređajima, brzo je pao u sjenu mobilnih uređaja poput  HTC Sensationa  and Samsung Galaxy S II.

LG Optimus 4X HD po  svojim specifikacijama trebao bi biti među najboljim uređajima trenutno dostupnima na tržištu, uz bok s HTC One XSamsung Galaxy S III.  U uređaju se nalazi Nvidijin Tegra 1.5 GHz  četvero jezgreni procesor,  Gorilla Glass  HD ekran,  Android 4.0 i poznati LG dizajn.
Osim navedenog LG Optimus 4X HD posjeduje 1GB rama, 16 GB unutarnje memorije, microSD slot, 8 MP stražnju kameru i prednju kameru od 1.3 MP.

Na prednjoj strani se nalazi 4.7“ ekran a poviše ekrana prednja kamera, dok je kod ovog modela izbačen status LED. Dizajn je tipičan za LG, oštre linije s blago zaobljenim rubovima. Ispod ekrana nalaze se, kao i  na Samsung Galaxy S III, 3 kapacitivne tipke (back, home i menu).

Stražnji dio uređaja napravljen je od plastike, kao i kod većine proizvođača. Stražnji poklopac ima na sebi teksturu kao tkanina koje izgleda vrlo dobro.

 

Naravno, tu se nalazi i 8MP kamera s bljeskalicom a ispod kromirani LG logotip dok su pri dnu dva ureza za zvučnik. Uređaj je obrubljen s dva kromirana prstena.  Na vrhu su s lijeve strane power tipka i utičnica za slušalice.

Sam operativni sustav je Android 4.0 s integriranim Optimus 3.0 sučeljem. LG Optimus 4X HD jesvakako interesantan uređaj, ima dobar dizajn s odličnim softwareom i perfomansama. Trajanje baterije je slično kao i kod ostalih uređaja u ovom rangu, no svojom cijenom od 600 ak $ čini se ipak malo preskup  s obzirom da za sličnu cijenu možete nabaviti HTC One X (koji ima bolji ekran) i  Samsung Galaxy S III (koji je ipak brži uređaj).

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here