P8 Lite dizajn

Nakon devet mjeseci od početka prodaje Huawei je objavio kako je prodao više od 10 milijuna primjeraka Huawei P8 lite smartfona.

P8 Lite je uređaj iz srednje klase Androida, a radi se o slabijem modelu originalnog P8. Lite verzija dolazi s 5 inčnim zaslonom u rezoluciji 720 x 1280 px, Mali-450MP4 chipsetom, 2 GB radne i 16 GB interne memorije, 13 MP / 5 MP kamerama, baterijom kapaciteta 2200 mAh. Glavna značajka uređaja je atraktivan, mladenački dizajn i konkurentna cijena.

Huawei i ove godine bilježi rekorde u prodaji, pa je u samo u siječnju ove godine tvrtka isporučila preko 12 milijuna pametnih telefona, odnosno povećanje prodaje od 93 % u odnosnu na siječanj prošle godine.

Ukupno gledajući cijelu prethodnu godinu, Huawei je prodao 108 milijuna pametnih telefona na globalnoj razini, odnosno 44 %  više u odnosu na 2014. godinu i nalazi se na trećoj poziciji po broju prodanih telefona u svijetu nakon Samsunga i Applea.

Zanimljivo je da je Huawei P8 lite prvi model ovog proizvođača koji je postigao veću prodaju na globalnom tržištu nego u Kini.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here