HTC Logo

HTC planira predstaviti svoj novi flagship smartphone uoči Mobile World Congressa koji je, kao i svake godine, održava početkom ožujka u Barceloni.

Novi pametni telefon ima kodni naziv M9, dakle radi se o nasljedniku prošlogodišnjeg HTC One (M8) modela. Izgleda da je tajvanski proizvođač djelomično odustao od svoje UltraPixel kamera tehnologije, jer će HTC One M9 s stražnje strane imati klasičnu kameru s 20 MP senzorom. Ipak, UltraPixel kamera će se nalaziti s prednje strane uređaja.

Još u prosincu su procurile informacije o tehničkim specifikacijama HTC One M9, no za razliku od tih informacija, sada je stigla vijest kako bi M9 ipak mogao imati noviji  Qualcomm Snapdragon 810 chipset, umjesto 805-ce koja je bila ranije najavljena.

Od ostalih značajki najavljen je Dolby 5.1 audio sustav i novo Sense 7 sučelje s unaprijeđenim lokacijskim servisima.

Što se tiče dizajna, on se ne bi trebao previše mijenjati u odnosu na prethodnu generaciju, dimenzije bi trebale ostati iste, no zaslon bi mogao biti nešto veći kod modela M9, dok bi se smanjio dio ispod zaslona gdje su zvučnici. Neki izvori tvrde da bi M9 mogao dolaziti u dvije veličine, kao što je slučaj s iPhoneom 6 i 6 Plus.

U svakom slučaju, nećemo morati dugo čekati kako bi se dobili potvrdu ili demant ovih glasina jer je tvrtka već poslala i pozivnice za svoj event pod nazivom „Utopia in progress“ koji je zakazan za prvi dan ožujka, na kojem će biti predstavljen HTC One M9, ali i novi smartwatch kao i nasljednik RE kamere.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here