HTC Logo

Na Twitter profilu @upleaks, koji se pokazao vrlo pouzdanim u svojim prognozama,  su objavljene prve specifikacije novog HTC-ovog pametnog telefona pod kodnim nazivom HTC Hima, koji bi trebao biti jedan od nasljednika HTC One (M8).

Uređaj bi trebao biti opremljen s novim 64-bitnim Snapdragon 810 chipsetom s četiri jezgre na 2 Ghz i četiri štedljivije jezgre na 1.5GHz.

Od ostalih specifikacija objavljeno je da će Hima imati 5 inčni zaslon rezolucije 1920 x 1080 px i 20 megapikselnu glavnu kameru. S prednje strane će se nalaziti ili 13 MP klasična kamera ili HTC-ova 4 MP “UltraPixel” kamera.

Izvor tvrdi da bi Hima trebala krenuti u prodaju od ožujka iduće godine, a predstavljanje se očekuje na Mobile World Congressu.

Poznati su i još neki detalji – baterija od 2840 mAh i novi Android 5.0 Lollipop operativni sustav. Ovaj proizvođač je već predstavio telefone bazirane na 64-bitnom chipsetu, no radi se o jeftinijim modelima s slabijim specifikacijama – Desire 510, koji je izašao s Androidom 4.4 KitKat koji i ne podržava 64-bitni chipset, a uslijedio je i HTC Desire 820.

Snapdragon 810 chipset

Inače novi Snapdragon 810 chipset ima dva 64-bitna DDR4 kanala na 1600MHz i novi Adreno 430 GPU i trebao bi biti ugrađen u većinu high-end pametnih telefona u 2015. Međutim, Qualcomm ima velikih problema prilikom proizvodnje ovog chipseta jer se pregrijava na nekim frekvencijama, a problem s u i driveri Adreno 430 grafičkog sustava. Zbog ovoga bi se moglo dogoditi da neki premium uređaji u idućoj sezoni izađu s zakašnjenjem.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here