HRT METEO zaslon aplikacije

HRT METEO je relativno friška aplikacija za prognozu vremena dostupna za Android i iOS. Radi se o domaćoj aplikaciji koja podatke o vremenu prikuplja s najbližih vremenskih stanica Državnog hidrometeorološkog zavoda.

S koje stanice će  HRT METEO prikazivati podatke o vremenu moguće je odbrati putem lokacijskih usluga u vašem telefonu. Alternativno možete ručno upisati željeno naselje u tražilicu smještenu u gornjem desnom uglu, a moguće je dodati i više gradova i jednostavnom swype gestom prikazati željenu lokaciju.

Infromacije o vremenu s DHMZ-a

Aplikacija daje informacije u stvarnom vremenu o temperaturi zraka, smjeru i brzini vjetra, tlaki zraka, tendenciji tlaka, vlažnosti, temperaturi mora, količinama oborine, UV indeksu, kao i biometeorološku prognozu.

Zaslonski snimak podaci o vremenu
Možda vas još zanima i – Najbolje aplikacije za vremensku prognozu

Tu je i tekstualna prognoza za tekući dan, za naredni dan, kao i brojčana za još dodatna tri dana. Nažalost, u koliko ste pravi ovisnik o vremenskim prognozama HRT METEO će vas razočarati jer nema prognoze po satima (koje su se kod Weather Underground i WeatherPRO pokazale vrlo točnima), kao ni dugoročnijih prognoza.

Weather underground widget i HRT METEO widgetWether Underground widget (gore) i HRT METEO widget (dolje)

Prognoze su detaljno napisane no pomalo općenite, a neki bi mogli zamjeriti i nedostatak satelitskih snimaka. U najnovijoj verziji dodan je i widget za početni zaslon na kojem se nalazi informacija o trenutnoj temperaturi i aktivno upozorenje s Meteoalarma (ako trenutno postoji).

Dakle, ako ste pobornik onih prognoza koje se mogu vidjeti na HRT-u nakon Dnevnika i ostalih informativnih emisija  onda vas ova aplikacija neće razočarati. Oni koji žele malo detaljniji uvid o prognozi vremena mogli bi biti pomalo razočarani ovom aplikacijom.

HRT METEO Android 
HRT METEO iOS

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here