Vrijeme & Radar naslovna slika s mobilnog uređaja aplikacije

Vrijeme & Radar je u ovom trenutku među najpopularnijim aplikacijama za prognozu vremena, a tvorac aplikacije je njemačka tvrtka WetterOnline GmbH.

Aplikacija pruža širok spektar informacija o vremenskim prilikama na lokaciji korisnika, uključujući trenutnu temperaturu, vlažnost zraka, brzinu vjetra i predviđenu prognozu za naredne dane.

Jedna od dodatnih prednosti je mogućnost postavljanja omiljenih lokacija, što je praktično za ljude koji često putuju ili prate vremenske uvjete na različitim mjestima. Aplikacija također pruža grafičke prikaze trendova temperatura, vlažnosti i drugih parametara, što pomaže korisnicima da bolje razumiju promjene u vremenskim uvjetima.

Vremenski radar

Jedna od najjačih značajki ove aplikacije je vremenski radar prikaz koji omogućava korisnicima da prate stvarno vrijeme kretanja oblaka i oborina na interaktivnoj karti. Ovo je izuzetno korisno za praćenje nadolazećih oluja ili kišnih perioda, što može pomoći korisnicima da se pripreme i planiraju svoje aktivnosti u skladu s vremenskim uvjetima.

Radi se o podacima dobivenim putem meteo radara i satelita, a raznim nijansama plave boje je označena kiša, dok je nijansama ljubičaste boje označena tuča ili snijeg.

Na radaru su vidljive i munje tako da ova aplikacija na vrijeme može upozoriti na grmljavinsko nevrijeme koje se približava. Na karti se može vidjeti aktualno stanje naoblaka i situacija u intervalima od 5 odnosno 15 minuta. Isto tako na kartama se može vidjeti i stanje s oblacima odnosno oborinama u iduća 4 dana.

S obzirom da priobalni dio zemlje još uvijek nije pokriven meteo radarima ovi podaci iz satelita mogu biti od velike pomoći.

Zaslonski snimci aplikacije vrijeme i radar

Sedmodnevna prognoza vremena

Osim Vremenskog Radara, aplikacija Vrijeme & Radar nudi sedmodnevnu prognozu za sljedećih 7 dana, podijeljenu u četiri vremenska razdoblja (noć, jutro, popodne, večer). Također, dostupna je i detaljna prognoza po satu za sljedećih 24 sata.

Ako ste u potrazi za brzim informacijama, aplikacija nudi i mini prognozu za idućih 90 minuta, prikazujući vremenske uvjete svakih 15 minuta. Ova opcija je izvrsna za planiranje izlazaka ili aktivnosti na otvorenom.

Kao bonus, Vrijeme & Radar prikazuje dugotrajnu 14-dnevnu prognozu s minimalnim i maksimalnim temperaturama te mogućim oborinama. Iako ove dugotrajne prognoze možda nemaju istu razinu preciznosti kao na nekim drugim servisima, dodana vrijednost dolazi kroz stvarno vrijedan prikaz vremenskog radara.

Što se tiče ovih vremenskih prognoza one možda i nemaju stupanj točnosti kao primjerice one na servisu Weather Underground, no zato je aktualna karta vremenskog radara je izuzetno korisna.

Osim besplatne verzije WetterOnline nudi i pretplatu u iznosu od 7 kn mjesečno odnosno 35 kn godišnje kojom dobivate mogućnost uklanjanja reklama. Vrijeme i radar za Android možete pronaći u Google Play trgovini, dok verziju za iOS možete naći ovdje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here