Aplikacije mobilne za prognozu vremena

Aplikacije za vremensku prognozu obično dođu instalirane na uređaju, no u mobilnim trgovinama postoji bezbroj aplikacija koje prognoziraju vrijeme. No, koje su najbolje? U ovom članku možete pročitati opise nekoliko aplikacija za prognozu vremena s svojim vrlinama i manama.

Weather Underground

Weather Underground je sigurno najtočnija vremenska prognoza. Baziran na GFS modelu koji se ažurira četiri puta dnevno. Prilikom testiranja se pokazao kao vrlo točan i pouzdan kod kratkoročnih prognoza (iduća 3 dana), a i srednjoročne prognoze su se pokazale točne u viskom postotku.

Weather Underground sučelje aplikacije za Android

Za trenutno vrijeme Weather Underground sigurno daje najtočnije podatke, jer prikazani podaci su s najbliže meteorološke stanice, a korisnici aplikacije sami mogu dojaviti kakvo je vrijeme na pojedinom području.  Weather Underground pokazuje prognozu za 10 dana u intervalima od jednog sata.

Korisnici imaju na raspolaganju i nekoliko widgeta za prikaz aktualnog stanja i prognoze vremena.

Weather Underground za Android
Weather Underground za iOS

Yahoo Weather

Yahoo Weather je jedna od najljepših aplikacija za vremensku prognozu. Pozadina odgovara gradu u kojemu se nalazite i aktualnom vremenu. Podatke o aktualnom vremenu prikazuju s upravo s Weather Underground-a.

Iako i Yahoo Weather prikazuje prognozu za idućih 5 ili 10 dana, mana je u tome što prognoza po satima prikazana samo za idućih 48 h. I ova aplikacija dolazi s nekoliko widgeta za početni ekran.

Yahoo Weather za Android
Yahoo Weather za iOS

WeatherPro

WeatherPro je aplikacija britanske tvrtke MeteoGroup. I ova prognoza je bazirana na GFS modelu. Aktualni podaci su prikazani s meteoroloških stanica. Za Hrvatsku prikazuje podatke Državnog hidrometeorološkog zavoda, pa točnost trenutnog stanja ovisi o udaljenosti o meteorološke stanice.

WeatherPro sučelje aplikacije

WeatherPro Premium verzija pokazuje podatke o vremenu za čak 15 dana unaprijed i to za svaki sat. Aplikacija nije besplatna, iako postoji besplatna verzija WeatherPro Free koja ima ograničene mogućnosti.

WeatherPro za Android
WeatherPro za iOS
WeatherPro za Windows Mobile

The Weather Channel

The Weather Channel je već duže vrijeme među najpopularnijim aplikacijama za ovu namjenu. Osim aktualnih podataka koji su obično točni, daje i prognozu po satima za 15 dana unaprijed. Glavna mana su veliki oglasi koji zauzimaju dio početnog prozora aplikacije.

The Weather Channel za iOS sučelje aplikacije

The Weather Channel Android
The Weather Channel iOS
The Weather Channel Windows Mobile

Google Now

Ukoliko ne želite instalirati zasebnu aplikaciju za prognozu vremena, jedno od rješenja je Google Now. Googleova prognoza vremena je bazirana na podacima The Weather Channela i pokazala se vrlo pouzdanom.

Google now prognoza vremena

Za prikazivanje prognoze potrebno je uključiti lokaciju na vašem uređaju i Google Now kartice. Ova aplikacija prikazuje prognozu za idući tjedan u intervalima od 3 sata. Naravno, Google Now je dostupan isključivo na Androidu.

Windfinder

Za sve ljubitelje windsurfinga i srodnih sportova, kao i za one koji ovise o vjetru Windfinder je „must have“ aplikacija.

windfinder sučelje aplikacije

Za razliku od ostalih aplikacija koje su fokusirane na temperaturu i oborine, Windfinder je fokusiran na brzinu i smjer vjetra, iako sadrži i podatke o temperaturi, tlaku zraka, pokrivenosti oblacima i padalinama. I ova aplikacija svoje prognoze bazira na GFS prognostičkom modelu.

Windfinder Android
Windfinder PRO iOS (1.99 US $)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here