Google tipkovnica 5 sučelje postavki

Ponajbolja Android tipkovnica je novim ažuriranjem postala još bolja. Google tipkovnica 5.0 donosi nekoliko značajnijih poboljšanja u odnosnu na prethodnu verziju i radi se o do sada najvećoj nadogradnji ove aplikacije.

Najveća novina je mogućnost odabira visine tipkovnice, jedna od značajki koja je itekako nedostajala pa su mnogi upravo iz ovog razloga se okretali raznim alternativama poput Swiftkey tipkovnice.

Odabir visine tipkovnice

Sada Google tipkovnica omogućava da uz pomoć slidera odabir između pet različitih visina. Na ovaj način točno možete podesiti visinu tipkovnice ovisno o veličini prstiju na ruci, odnosno veličini zaslona.

Druga novina je mogućnost odabira unosa jednom rukom za lijevke, odnosno za dešnjake tako da se cijela tipkovnica prebaci u željenu stranu.

Obrub tipke i lakše brisanje cijelih riječi

U prethodnoj verziji su bile dvije material i dvije holo teme. Sada su holo teme izbačene, no zato je dodana mogućnost dodavanja obruba oko tipki na material temi. I dalje možete odabrati između „Materijalno svijetle“ i „Tamni materijal“ teme.

Pristup emojima se nalazi sada s lijeve strane Google tipkovnice, a moguće je odbaciti predložene riječi jednostavnim povlačenjem. I zadnja novina omogućava lakše brisanje cijelih riječi. Kako ne bi brisali slovo po slovo nego cijelu riječ dovoljno je povući prst put lijevo od tipke za brisanje.

Google tipkovnica izgled tipkovnice

Iako trenutno Google tipkovnica nije stigla u Google Play trgovinu, na Apk Mirroru se već može pronaći .APK datoteka za sve koji žele ranije koristiti ovu verziju prije nego što dođe u ovu trgovinu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here