microsoft i swiftkey logotip

Tehnološki gigant Microsoft postao je vlasnik SwiftKeya , a akvizicija je potvrđena na Microsoftovom i  Swiftkey blogu.

Glavni razlog kupnje je inteligentni softver koji je ugrađen u ovu tipkovnicu, a trebao bi se koristiti i u drugim proizvodima. Naravno, Microsoft neće odustati od daljnjeg razvoja ove popularne tipkovnice za Android i iOS.

Nagađa se da tvrtka traži način kako bi integrirala Swiftkey tehnologiju za predviđanje riječi u vlastite proizvode poput Word Flow tipkovnice, koja bi uskoro trebala izaći i za iOS platformu. Inače, Swiftkey koristi preko 300 milijuna korisnika na Androidu i iOS-u i podržava preko 100 jezika.

Uvjeti ovog dogovora nisu poznati javnosti, no neki izvori su naveli kako se radi o akviziciji vrijednoj oko 250 milijuna US $, a osim Microsofta među zainteresiranima je bio i Apple.

Moguće je da će pametno predviđanje teksta koje koristi Swiftkey biti integrirano i u glasovnog asistenta Cortanu. Microsoft očito pojačava svoju mobilnu diviziju jer ovo je već treća kupnja u posljednje dvije godine. Krajem 2014. je kupljen  Acompli, dok je sredinom prošle godine kupljen Wunderlist.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here