Fleksy keyboard Google Play slika

Jedna od najvažnijih aplikacija na svakom pametnom telefonu je tipkovnica. Iako svi Android uređaji dolaze s predinstaliranom tipkovnice, u Google Play trgovine se mogu naći brojne third-party tipkovnice putem kojih jednostavno možete zamijeniti zadanu aplikaciju vašeg uređaja.

Pronalazak najbolje Android tipkovnice koja odgovara vašim potrebama nije lagan, no ovaj članak bi vam trebao pomoći u tome.

SwiftKey Keyboard

SwiftKey Keyboard aplikacija teme

SwiftKey Keyboard je jedna od najpopularnijih alternativnih tipkovnica na Google Playu, a instalirana je na preko 250 milijuna Android uređaja. Zahvaljujući pametnim algoritmima tipkovnica unaprijed previđa riječi koje bi mogli upisati, a podržano je preko 100 različitih jezika među kojima je i hrvatski. Istovremeno možete preuzeti do 3 jezika i jednostavno odabrati koji jezik želite koristiti.

SwiftKey podržava i unos teksta putem kretnji, što još ubrzava upis jednom kad se na to naviknute. Trenutno se putem aplikacije može dodatno preuzeti preko 80 različitih tema za ovu tipkovnicu, no neke teme nisu besplatne već se moraju platiti.

Tu je i nekoliko rasporeda poput punog, kompaktnog i razdvojenog (za one koji tipkaju palcima), a moguće je i odabrati između 5 različitih veličina.

Get it on Google Play

Google keyboard

Googleova tipkovnica

Googleova tipkovnica je aplikacija s najboljim odazivom. Jednostavno i minimalističko sučelje su glavne odlike ove tipkovnice. Iako ne podržava dodatne teme, vjerojatno će većina korisnika biti zadovoljna s 4 ugrađene teme. Naravno, tu je podrška za unos teksta kretnjama, a osobni rječnik je moguće sinkronizirati putem Google računa, što olakšava korištenje na više uređaja.

Google keyboard podržava i glasovni unos teksta, a što i na našem jeziku radi izvanredno. Svakako se radi o naj preciznoj alternativnoj tipkovnici. Iako po defaultu nema zasebni red s brojevima, to se može namjestiti mada je ta opcija zakopana duboko u postavkama, pa nam je trebalo nešto vremena dok je aktiviramo.
Inače ova aplikacija dolazi kao glavna tipkovnica Googleovim uređajima poput Nexus pametnih telefona i tableta.

Get it on Google Play

TouchPal Keyboard

TouchPal tipkovnica značajke

TouchPal tipkovnica je jedna od popularnijih tipkovnica, u no u posljednje vrijeme je ta popularnost malo oslabila. I ova TouchPal je poput SwiftKey-a baziran na freemium modelu, odnosno sama aplikacija je besplatna, a dodatne opcije poput tema se zasebno naplaćuju. Zanimljivo je da je moguće staviti neku sliku iz galerije kao pozadinu i samim time napraviti vlastitu temu.

TouchPal podržava i unos teksta putem značajke TouchPal Curve, odnosno unos teksta kretnjama, a nekima bi se mogla svidjeti činjenica da je integrirano i preko 800 emojia.

Get it on Google Play

Swype Keyboard

Swype Keyboard teme i mogućnosti

Po samom nazivu da se naslutiti da se radi o tipkovnici koja podržava unos putem swype geste, odnosno unos teksta kretnjama. Swype Keyboard podržava preko 80 jezika koji se mogu preuzeti, kao i vlastite pozadine.

U opcijama je moguće podesiti visinu Swype tipkovnice, a Smart Editor bi trebao pomoći pri ispravci teksta, jer pamti riječi koje ste koristili u prošlosti.

Nažalost, aplikacija nije besplatna, no postoji probna verzija koja se može koristiti mjesec dana.

Get it on Google Play

Fleksy keyboard

Fleksy keyboard Google Play slika

Glavna značajka ove tipkovnice je sučelje s velikim slovima, tako da bi se mogla svidjeti svima koji imaju pametne telefone s manjim zaslonom. Kako bi ubrzali pisanje Fleksy podržava nekoliko gesti tako primjerice pokretom prsta u desno dodajte razmaknicu, a pokretom prsta u lijevo brišete slovo.

Ova aplikacija, između ostalog, sadrži i mogućnost slanja animiranih gif-ova. Što se tiče prilagodbe dizajna moguće je odabrati boju slova i boju tipki i na taj način napraviti vlastitu temu.

Aktualna verzija Fleksy tipkovnice se pokazala kao veliki potrošač baterije, a preuzimanje dodatnih jezika traje cijelu vječnost, a primijetili smo da u našem rječniku nedostaje mnogo riječi.

Get it on Google Play

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here