Google Kalendar 5.0

Google je nastavio s redizajniranjem svojih mobilnih aplikacija za Android, pa je sada došao red na Google Kalendar koji je sada poput nove verzije Gmaila i Google Play trgovine usklađen s smjernicama novog Material dizajna.

Tvrtka je, osim novog dizajna, u aplikaciju uvela nekoliko zanimljivih novina koje bi trebale povećati produktivnost, ali i napraviti korištenje aplikacije mnogo lakšim i zanimljivijim, stoji u objavi na njihovom blogu.

Automatska integracija poruka iz Gmaila, novi Schedule View

Jedna od tih novina je mogućnost da se mail poruke iz Gmaila automatski integriraju u kalendar ukoliko se radi o npr. potvrdama o bookiranju hotela ili kupnji karata. Google Kalendar će automatski povući sve informacije iz te poruke, a moguće je čak i ažuriranje takvih podataka u stvarnom vremenu, npr. ako je vaš let kasni iz nekog razloga biti će te o tome obaviješteni u samom kalendaru.

Novina je kada želite dodati novi događaj to što aplikacija sama predviđa naslove, osobe ili lokacije koje bi se mogle dodati u kalendar.

Schedule View prikazuje samo one dane kada imate zakazane neke događaje, kako bi prikaz bio što pregledniji, a moguće je dodati i lokaciju nekog događaja koja će se prikazivati putem Google Mapa.

Novi Google Kalendar radi na svim Android 4.1 i novijim uređajima i trenutno je dostupan na Android 5.0 Lollipop uređajima, dok bi u slijedećih nekoliko tjedana trebao stići i u Google Play trgovinu. iOS korisnici bi također uskoro trebali dobiti novu verziju ove aplikacije.

Oni nestrpljivi mogu preuzeti  ručno preuzeti .APK datoteku i samostalno instalirati aplikaciju na svoj uređaj.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here