Google Kalendar 5.0 s novim Material Design sučeljem

Google je nastavio s redizajniranjem svojih mobilnih aplikacija za Android, pa je sada došao red na Google Kalendar koji je sada poput nove verzije Gmaila i Google Play trgovine usklađen s smjernicama novog Material dizajna.

Tvrtka je, osim novog dizajna, u aplikaciju uvela nekoliko zanimljivih novina koje bi trebale povećati produktivnost, ali i napraviti korištenje aplikacije mnogo lakšim i zanimljivijim, stoji u objavi na njihovom blogu.

Automatska integracija poruka iz Gmaila, novi Schedule View

- Oglas -

Jedna od tih novina je mogućnost da se mail poruke iz Gmaila automatski integriraju u kalendar ukoliko se radi o npr. potvrdama o bookiranju hotela ili kupnji karata. Google Kalendar će automatski povući sve informacije iz te poruke, a moguće je čak i ažuriranje takvih podataka u stvarnom vremenu, npr. ako je vaš let kasni iz nekog razloga biti će te o tome obaviješteni u samom kalendaru.

Novina je kada želite dodati novi događaj to što aplikacija sama predviđa naslove, osobe ili lokacije koje bi se mogle dodati u kalendar.

Schedule View prikazuje samo one dane kada imate zakazane neke događaje, kako bi prikaz bio što pregledniji, a moguće je dodati i lokaciju nekog događaja koja će se prikazivati putem Google Mapa.

Novi Google Kalendar radi na svim Android 4.1 i novijim uređajima i trenutno je dostupan na Android 5.0 Lollipop uređajima, dok bi u slijedećih nekoliko tjedana trebao stići i u Google Play trgovinu. iOS korisnici bi također uskoro trebali dobiti novu verziju ove aplikacije.

Oni nestrpljivi mogu preuzeti  ručno preuzeti .APK datoteku i samostalno instalirati aplikaciju na svoj uređaj.

Oglas
Saša Urličić
Osnivač i glavni urednik bloga Vidi više. Zaljubljenik u tehnologiju posebno u gadgete s ekranima.

Vezani članci

Android Q je Android 10

Google je objavio da ovogodišnja verzija Androida će imati jednostavan naziv Android 10, a...

Google obustavlja poslovanje s Huaweijem

Iako smo se nadali da se to neće dogoditi Google je odlučio obustaviti poslovne...

Chrome za Android će automatski preuzimati članke za offline čitanje

Poznato je da Google voli predviđati što bi se korisnicima moglo svidjeti pa je...

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Možda vas zanima

Aktualno

Samsung Galaxy A52s specifikacije

Samsung Galaxy A52s je novi telefon iz srednjeg ranga Androida s kojim će tvrtka pokušati konkurirati Xiaomi i OnePlus telefonima. Smartfon je nadogradnja Galaxy A52...

Redmi 10 – Novi cjenovno pristupačni Xiaomi pametni telefon

Ranije ovog proljeća Xiaomi je predstavio Redmi Note 10 kao jednog od cjenovno najpristupačnijih telefona s cijenom od oko 1400 kn. Sada je došlo vrijeme...

Google Pixel 5a će biti jeftiniji od Pixela 4a

Google bi trebao krajem ovog mjeseca predstaviti Pixel 5a, prema nekim najavama službeno predstavljanje bi se trebalo održati 26.kolovoza. Jedan od najočekivanijih Android telefona...