gboard sučelje

Prije nekoliko mjeseci izašle su informacije kako Google radi na novoj aplikaciji tipkovnice za iOS, a od sad je ta aplikacija dostupna za preuzimanje putem AppStorea, objavila je tvrtka na svom blogu.

U Google GBoard je duboko integrirana Google pretraga pa na taj način korisnici mogu brzo i jednostavno doći do željenih informacija. Primjerice kada se nekim dopisujete Google GBoard omogućava da jednostavno podijelite informacije koje pronađete u Googleovoj pretrazi, dakle više nije potrebno pokretati drugu aplikaciju, već je sve moguće obaviti putem same tipkovnice.

Kako sve to funkcionira pogledajte u ovom videu.

Osim slanja raznih informacija, GBoard sadrži i razne GIF-ove i emojije, a podržava i Glide Typing metodu unosa poznatu koja je već duže vrijeme dostupna na raznim aplikacijama tipkovnice. Poput Google tipkovnice za Android i ova aplikacija pamti sve riječi koje često koriste, kako bi aplikacija brže mogla predvidjeti riječ koju želite upisati.

gboard pretraga

GBoard je trenutno dostupan samo na engleskom jeziku, no već su najavljeni i novi jezici. Iz Googlea su već najavili kako rade i na Android verziji ove aplikacije, no nisu dali nikakve informacije kada će ona biti dostupna.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here