Firefox Focus zaslonska snimka aplikacije

Novi Mozilla Firefox Focus web preglednik je namijenjen korisnicima iOS operativnog sustava, a glavni mu je fokus privatnost vaših podatka.

Osim brzine, čime se svi rado hvale, web preglednici bi morali voditi računa o zaštiti podataka svojih korisnika. Takvi browseri su rijetki, unatoč što postoje razni dodaci za web preglednike koji bi trebali zaštiti privatnost na webu.

Fokus na zaštiti privatnosti korisnika

Većina web stranica koristi razne trackere kako bi se doznalo što više informacija o korisniku. Takve informacije se uglavnom koriste u marketinške svrhe, odnosno serviranje reklama.

Tu bi trebao uskočiti Firefox Focus za kojeg Mozilla tvrdi da po defaultu blokira mnoge trackere koji vas prate dok surfate webom. Za korištenje nije potrebno u postavkama blokirati određene kolačiće (cookie) s raznih stranica jer  Firefox Focus to radi za vas.

Firefox Focus i nije toliko nov, s obzirom da već neko vrijeme postoji kao dodatak za Safari web preglednik, no sada je dobio i punokrvno izdanje u obliku web preglednika. Naravno, Mozilla nije propustila naglasiti da je ovaj preglednik, osim što štiti vašu privatnost na internetu,  vrlo brz i jednostavan za korištenje.

Trenutno nema nikakvih informacija da li Focus stiže na ostale platforme, a oni koji ga žele preuzeti na svoj uređaj to mogu napraviti putem AppStorea.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here