Google Fotoaparat

Google Camera je jedna od ponajboljih alternativnih aplikacija za fotografiranje i snimanje video zapisa putem mobitela. Aplikacija je izašla sredinom travnja, a do sada je izašlo već nekoliko ažuriranja aplikacije jer Google redovito ažurira aplikaciju dodajući joj nove značajke.

Napomenimo da inače ova aplikacija dolazi s Nexusom 5 i ostalim uređajima s originalnim „čistim“ Androidom kao što su Galaxy S4 Google editon ili  HTC one Google edition.

Samo sučelje Google Camere je mnogo čistije nego na Camera Zoom FX  i ostalim alternativnim aplikacijama ove namjene, tako da ostavlja veliki dio zaslona upravo opciji za fotografiranje/snimanje.

Osim normalnog načina fotografiranja, aplikacija nudi i Lens Blur opciju izoštravanje objekta u blizini i  zamagljivanja pozadinskog dijela fotografije, snimanje Fotosfere 360º i  izradu panoramskih snimaka, a tu je su i fish eye efekt (efekt ribljeg oka) i HDR efekt širokokutnog objektiva.

U postavkama aplikacije moguće je odabrati koju kameru želite koristiti stražnju ili prednju, uključiti mrežu (grid) za pozicioniranje prilikom fotografiranja, podesiti fotografiranje s vremenskom odgodom ali i odabrati rezoluciju snimljenih fotografija,  njihov omjer 4:3 ili 16:9 ili kvalitetu.

Google Camera Screenshot

Update 19.04.2016

Google Camera se trenutno ne može preuzeti u Google Play trgovini u našoj državi. Za uređaje s Android Lollipopom i starijim možete preuzeti .APK datoteku s ove stranice i ručno instalirati aplikaciju na vaš uređaj.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here