LG i Google Nexus 5

Google i LG su napokon predstavili Nexus 5 pametni telefon s najnovijim Android 4.4 KitKat OS-om. U proteklih nekoliko tjedana već su procurile slike i specifikacije ovog uređaja, koje su se pokazale točnima.

Nexus 5 Specifikacije

Nexus 5 je opremljen 5 inčnim full HD IPS kapacitivnim zaslonom osjetljivim na dodir, presvučenim Gorilla Glass 3 zaštitom. Ispod poklopca nalazi se quad-core Qualcomm Snapdragon 800 procesor na 2.26 GHz. S memorijske strane uređaj ima 2 GB radne memorije i 16 ili 32 (ovisno o verziji) prostora za pohranu podataka. Novi Nexus je ujedno i najtanji do sada –  8.59mm, dok mu je širnina 69.17mm,  a visina 133.9mm.

Google i LG su na službenom predstavljanju još iznijeli podatke o 8 MP kameri s LG Innotek optičkim stabilizacijskim senzorom koji je predstavljen na LG G2. Ovaj senzor omogućava duže ekspozicije i veću jasnoću snimljenih fotografija. S prednje strane nalazi se 1.3 MP kamera.

Software, raspoloživost i cijene

Kao što je već navedeno Nexus 5 dolazi s novom verzijom Androida – KitKat, koji troši manje memorijskih resursa u odnosu na prethodne verzije i trebao bi fluidno raditi i na uređajima s 512 MB RAM-a.

Nexus 5 u prodaju kreće već danas i to u SAD-u, Kanadi, Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Australiji i Japanu po cijeni od 225 € za 16 gigabajtnu verziju, odnosno 290 € za 32 gigabajtnu verziju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here