Google Allo

Google je na svojoj ovogodišnjoj I/O 2016 konferenciji predstavio dvije nove mobilne aplikacije za komunikaciju Allo i Duo. Prva aplikacija je platforma za dopisivanje slična WhatsAppu, Viberu i ostalim aplikacijama tog tipa, dok je Duo aplikacija za video pozive.

Obje aplikacije bi trebale biti dostupne za preuzimanje ovog ljeta, a radi se o cross-platform aplikacijama koje će biti dostupne i na Androidu i iOS-u ovog ljeta, a na Play trgovini je već dostupna i mogućnost predregistracije  za AlloDuo.

Za razliku od Google Hangoutsa kojem se pristupa putem Google računa, Allo i Duo će biti povezane s vašim telefonskim brojem, odnosno imenikom u vašem uređaju.

Allo će biti povezan s Google assistent značajkom koja je u biti pametnija verzija Google Now-a. Na ovaj način će korisnici moći lakše dijeliti informacije dobivene iz Google pretrage, a dovoljno će biti upisati @Google za pokretanje ovog asistenta.

Allo će također imati još jednu zanimljivu značajku nazvanu “Whisper Shout“ koja će služiti da povećate ili smanjite veličinu fonta u poslanoj poruci. Tako će whisperi odnosno šaputanja se prikazivati s malim slovima, s shoutovi odnosno deranje s velikim slovima.

Poput Gmail Inboxa s pametnim Smart Reply odgovorima i Allo bi trebao učiti od korisnika i sam predvidjeti koju poruku želite poslati. Google je napomenuo kako će aplikacija podržavati end-to-end enkripciju.

Duo aplikacija je popratna aplikacija za Allo koja će omogućavati video pozive, a glavna značajka joj je vrlo minimalističko sučelje, pa tako čim se starta aplikacija automatski će se uključiti prednja kamera.

https://www.youtube.com/watch?v=CIeMysX76pM

Google je napomenuo kako i Hangoutsi se neće ukidati iako ove dvije Allo i Duo sadrže sve bitne značajke te aplikacije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here