Inbox by Gmail za Desktop

Googleov Inbox by Gmail je alternativni izgled Gmaila, a servis je predstavljen još prošle godine. Do danas za pristup ovom servisu bilo je potrebno imati pozivnicu, no od danas to više neće biti potrebno jer je Google otvorio ovu uslugu za sve.

Servisu pristupate putem http://www.google.com/inbox/ adrese ili putem mobilne aplikacije za Android i iOS, koje također možete preuzeti na toj adresi.

Od novih značajki uvedena je mogućnost poništavanja slanja emaila putem Android aplikacije, koja može biti korisna ako ste zabunom nekome poslali email.

Također, na Android aplikaciji do sada je swipe gesta arhivirala poruke, no sada se može podesiti da ovom gestom brišete poruke, a kao i kod Gmaila moguće je postaviti i vlastiti potpis koji će se prikazivati na dnu svake poslane poruke.

Ostale novine u Google Inboxu su integracija s Google Keep aplikacijom za vođenje bilješki tako da će se sada u Inboxu prikazivati podsjetnici koje ste postavili u Google Keepu.

Inače za one koji nisu prije koristili ovaj servis (aplikaciju), da malo objasnimo kako je Inbox koncipiran.

Inbox by Gmail je zamišljen da se email poruke tretira kao listu zadataka raspoređene po kategorijama Ažuriranja, Kupnja, Promocije, Kupnja, Putovanja, Financije i Društvene mreže, a korisnici mogu napraviti i vlastite kategorije. Kada se nešto obavi email poruke bi se trebale arhivirati. Dakle, ako ste obavili sve zadatke na početnom prozoru Inboxa ne bi vas trebala čekati niti jedna poruka.

Za mnoge je u početku ovakav prikaz email poruka bio konfuzan, no s vremenom se naviknete i mnogima Inbox by Gmail olakšava svakodnevne zadatke, pogotovo ako primate mnogo emailova.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here