Google Hangouts

Google je danas najavio kako za korištenje Hangouts servisa više neće biti potrebno koristiti Google+ ili Gmail jer se servis seli na vlastitu adresu.

Nova web stranica vas vodi direktno na Hangouts i sada je dovoljno vaš web preglednik usmjeriti na adresu https://hangouts.google.com kako bi mogli slati poruke ili razgovarati s vašim prijateljima.

Za sve one koji su i ranije koristili ovu uslugu primijetiti će da je sučelje potpuno redizajnirano. S lijeve strane se nalazi traka s vašim kontaktima, dok se s desne strane nalaze tri velika dugmeta i to redom – za video pozive, telefonske pozive i slanje poruka.

U samom gornjem lijevom uglu nalazi se i izbornik po uzoru na mobilnu aplikaciju Google Hangoutsa gdje možete podesiti razne opcije poput poveznica za mobilne aplikacije, odabira vremenskog perioda u kojem ne želite da vam aplikacija šalje obavijesti i pregledavanja arhiviranih Hangouta.

Za korištenje ove Internet aplikacije nije potrebno koristiti Google Chrome, već se aplikacija može pokrenuti i iz ostalih web preglednika.

Ranije ovog tjedna i sama Hangouts aplikacija za Android je dobila novo ruho, u kojoj je uvedena mogućnost da nastavite poziv čak i ako se prebacujete između mobilne veze i Wi-Fi bežične veze, a dodano je i novo dugme u donjem lijevom uglu za slanje poruka po uzoru na ostale Googleove mobilne aplikacije poput Gmaila.

Saša Urličić
Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", zaljubljenik u tehnološke inovacije, posebno gadgete s ekranima. Ovo kreativno pero je napisalo mnogo članaka i recenzija, kojima je prenijelo svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here