Gmail Android logo

Nova verzija Gmail aplikacije za Android je uvela nekoliko sigurnosnih značajki koje bi trebale ojačati sigurnost Microsoftovih i Yahoo mail računa.

Prije nekoliko mjeseci Gmail za Android 5.0 je uveo podršku za Exchange i za ostale email račune među kojima su najpopularniji Yahoo Mail i Microsoftovi Outlook.com računi.

Svi koji su već nadogradili aplikaciju, na prvi pogled i neće prijetiti razlike u odnosnu na prethodnu verziju.

No, prema informacijama koju je tvrtka objavila na službenoj Google+ stranici, u novoj verziji aplikacije uvedena je OAuth podrška za Yahoo i Microsoftove račune, no što ona donosi?
OAuth dodaje dodatnu sigurnost na navedenim računima jer im omogućava i verifikaciju računa u dva koraka, kao i mogućnost oporavaka email računa putem alternativne email adrese.

Nova verzija Gmaila se može nadograditi putem Play trgovine aplikacija, no neće svima se pojaviti istovremeno, već tvrtka postepeno omogućava (ovisno o regiji i modelu uređaja kojeg posjeduju) nadogradnju aplikacije. Ukoliko želite ubrzati proces možete i ručno pogledati da li stiglo ažuriranje za vaš uređaj na ovom linku.

Također je važno naglasiti da nova verzija Gmaila za Android donosi i još neke sigurnosne ispravke i poboljšane performanse na nekim uređajima, a aplikacija je kompatibilna s svim Android 2.3 i novijim uređajima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here