Windows 10 Facebook aplikacija

Facebook je nakon nekoliko mjeseci testiranja predstavio nove aplikacije za Windows 10 platformu. Radi se o tri najpopularnije aplikacije – Facebook, Messenger i Instagram koje će se moći od danas preuzeti iz Windows 10 trgovine.

I dok će Facebook i Messenger biti aplikacije dostupne na samo računalima s ovim operativnim sustavom dok bi na Windows 10 Mobile trebale izaći kasnije ove godine, Instagram će biti dostupan odmah i to samo na mobilnim uređajima.

Facebook za Windows 10 donosi mogućnost  pregledavanja informacija s ove društvene mreže u interaktivnim pločicama, a aplikacija ima i ugrađeni web preglednik putem kojeg možete da pregledavate sadržaje podijeljene putem Facea bez da napuštate samu aplikaciju.

Messenger uvodi podršku za desktop obavijesti, mogućnost dijeljenja fotografija, animiranih GIF-ova, kao i podršku za grupne razgovore.

Instagram za Windows 10 mobile ima značajke koje su nam već poznate s Androida i iOS-a, poput Instagram directa za slanje fotografija određenom prijatelju ili grupi prijatelja, poboljšanu pretragu po tagovima, ljudima i mjestima, mogućnost objavljivanja kratkih videa, kao i opciju korištenja više računa.

Sve aplikacije su u napravljene putem Facebookovih Osmeta alata koji su prvenstveno bili namijenjeni za razvoj aplikacija na iOS-u, a onda su prepravljene za Windowse 10.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here