SMS poruke putem Facebook Messengera

Facebook je najavio uvođenje velike promjene u Android aplikaciju Facebook Messengera – mogućnost slanja i primanja SMS poruka što znači da ova aplikacija može sada zamijeniti nativnu aplikaciju za poruke na vašem Android telefonu, slično kao kod Google Hangouta koji također mogu se postaviti za zadanu SMS aplikaciju.

David Marc, šef  Facebook Messengera je izjavio kako je ova značajka uvedena kako bi Facebook Messenger postao najbolji SMS klijent na Android uređajima. Uz to na ovaj način korisnici imaju komunikaciju s svojim prijateljima na jednom mjestu, odnosno u jednoj aplikaciji.

Osim standardnih opcija slanja i primanja poruka Facebook Messenger za Android podržava i slanje glasovnih isječaka, naljepnica, a podržano je i dijeljenje lokacije putem SMS-a. Također, podržane su i ikone za čavrljanje odnosno Chat heads, kao i brzi pristup naslovima poruka. Nova verzija Facebook Messengera s ovim opcijama se u ovom trenutku postepeno šalje svim korisnicima diljem svijeta.

Kako Appleov iOS ne pruža programerima fleksibilnost, odnosno mogućnost promjene zadane SMS aplikacije slanje i primanje poruka putem Messengera je ograničeno na Googleov mobilni operativni sustav.

Iz Facebooka su naglasili kako bi zaštitili privatnost ovakvih poruka one se ne pohranjuju na njihovim serverima, već interno u memoriji samog uređaja.

Istovremeno, kako bi povećali broj korisnika ove aplikacije, odlučeno je kako slanje poruka putem mobilnog uređaja na Facebooku će biti moguće samo putem Messengera, odnosno ukida se mogućnost slanja poruka putem web preglednika. Koliko će se ovaj agresivni pristup isplatiti pokazati će vrijeme, jer mnogi su nezadovoljni ovim odlukama čelnika Facebooka.

Ukoliko vam se ne sviđa ni nativna SMS aplikacija za slanje i primanje poruka, kao ni Messenger uvijek možete odabrati neku od alternativnih aplikacija.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here