Google Messenger

Jedna od značajki Android operativnog sustava je to što ne morate koristiti defaultne  aplikacije za neku namjenu koje su došle predinstalirane s vašim mobilnim uređajem već putem Google play trgovine možete preuzeti i koristiti alternativne aplikacije.

Najčešće aplikacije koje korisnici vole zamijeniti su Launcheri za Android i aplikacija za slanje i primanje SMS / MMS poruka.

GO SMS

GO SMS sučelje

Go SMS je među popularnijim aplikacijama za ovu namjenu i prisutna je već duže vrijeme u Google play trgovini. Korisnici mogu prilagoditi velik broj opcija, a jedna od najvećih prednosti ove aplikacije je velik broj skinova i naljepnica i ostalih dodataka koji se mogu preuzeti zasebno iz Google Playa.

Textra SMS

Textra SMS sučelje

Glavna značajka Textra SMS-a je brzina i jednostavnost. Aplikacija je dizajnirana u skladu s Lollipop Material dizajnom, a korisnici mogu odabrati boju teme i teksta. Textra SMS ima mogućnost prikazivanja skočnih obavijesti na zaslonu uređaja (pop-up), a prednost ove aplikacije je što je veoma malena – svega 3,5 MB, tako da je možete bez problema koristiti i na uređajima s manjom memorijom.

Facebook Messenger

Facebook Messenger Logo Android

Facebook Messenger osim za slanje poruka putem ove društvene mreže od prošle godine podržava i slanje SMS / MMS poruka kontaktima u vašem telefonskom imeniku. Dakle, čak ako netko i nema profil na Facebooku, Messenger se može koristiti kao zamjenska SMS / MMS aplikacija.

Google Messenger

Google Messenger

Googleov Messenger je relativno nova aplikacija, a kao i kod Textre i ovoj su glavne značajke jednostavnost korištenja i brzina. Naravno i Google Messenger krasi divno dizajnirano Material dizajn sučelje, no za korištenje morate imati Android 4.1 ili noviju verziju sustava.

chomp SMS

Chomp SMS sučelje

Chomp SMS je napravio isti razvojni tim koji je napravio i Textra SMS, pa i ne čudi velika sličnost s gore navedenom aplikacijom. Zanimljivost ove aplikacije je mogućnost slanja poruke direktno iz skočnog prozora. Korisnici mogu postaviti i svoju pozadinu kao i kreirati shortcut poveznicu u traku obavijesti, što omogućava brzo slanje SMS-ova.

EvolveSMS

EvolveSMS postavke

EvolveSMS se uvelike oslanja na Material dizajn i sadrži slide-out alatnu traku s lijeve strane iz koje je moguće odabrati kontakte. Boje u EvolveSMS-u su mijenjaju zavisno o temi koju ste odabrali, a aplikacija podržava i postavljanje vlastitih pozadina za svaki od razgovora. I EvolveSMS ima mogućnost slanja poruka iz skočnog prozora koji se prikaže poviše svih trenutno aktivnih aplikacija.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here