DVDFab sucelje

DVDFab je programski paket koji omogućava kopiranje filmova ili drugih videozapisa, kao i njihovo ripanje i konvertiranje.

Instalacija i sučelje

Instaliranje programa je poprilično jednostavno i svodi se na preskakanje na slijedeći zaslon do kraja instalacije, nakon koje je potrebno resetirati računalo.

Sučelje je jednostavno i čisto, s sva četiri modula Copy, Ripper, Converter i Creator vidljivima na početnom zaslonu.

Značajke

Modul za kopiranje (Copy) omogućava kloniranje cjelokupnog sadržaja diska, kopiranje dijela diska i konvertiranje BD u DVD.

Samo kopiranje, rippanje i konvertiranje može poprilično potrajati i uvelike ovisi u snazi računala. Na kraju sam rezultat procesiranja diska se prikazuje u obliku ukupne veličine,  omjeru kompresije, broju uključenih poglavlja, podnaslova, kao i video kvaliteta (1080p, 720p i DVD).

Ripanje sadržaja (Ripper) je vrlo slično kopiranju. Ovdje imate mogućnost odabira audio isječaka, podnaslova i  poglavlja koje želite kopirati, no razlika je što je ovdje možete video zapis pripremiti za gledanje na raznim uređajima poput konzola, tableta ili pametnih telefona. Popis profila uređaja je vrlo širok i obuhvaćeni su svi poznatiji proizvođači poput Applea, Googlea, Samsunga, HTCa, LG-ja, Motorole…

Naravno, DVDFab podržava sve aktualne video formate poput   AVI, FLV, MKV, MP4 i WMV, kao i audio formate AC, FLAC, WAV, MP3 i WMA.

DVDFab profili

DVDFab je idealan za početnike jer im omogućava da odaberu jednu od zadanih postavki i naprave video za taj uređaj. Napredniji korisnici mogu se igrati  s raznim postavkama poput određivanja rezolucije, metode konvertiranja, odabira bit ratea i frame ratea.

Modul za konvertiranje (Converter) je isti kao i za rippanje, jedina je razlika što se ovdje odabiru datoteke koje nisu na DVD i Blu-ray diskovima, već na samom računalu.

Posljednji modul (Creator)služi za kreiranje vlastitih sadržaja, poput odabira izbornika, pozadine i sl.

Prilikom testiranja DVDFab-a bilo je nekih problema s pregledom određenih dijelova videozapisa, a znalo se dogoditi da snimljene videozapise nije moguće reproducirati na nekim uređajima. Također, cijeli program se znao srušiti par puta.

Cijena i sistemski zahtjevi

Cijena DVDFab-a je proporcionalan mogućnostima programa i iznosi 199 US $ godišnje, pa se ne može reći da je prihvatljiva, s obzirom da program slične namjene – DVD Cloner 2013 košta svega 50ak US $.Preporučena konfiguracija je Core 2 Quad procesor, 2 GB RAMa, Blu-ray Drive.
Program se može preuzeti na službenoj stranici, a proizvođači nude opciju i kupovanja svakog od modula zasebno kao i nekoliko freeware modula.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here