Windows 10 izbornik i sučelje

Windowsi 10 su izašli krajem srpnja prošle godine i do sada su instalirani na 300 milijuna uređaja. Glavni razlog velikoj stopi usvajanja je što je Microsoft odlučio svim korisnicima Windowsa 7 i 8.1 potpuno besplatno omogućiti nadogradnju na novu verziju operativnog sustava.

Međutim ova ponuda ima svoj vijek trajanja koji istječe 30.srpnja ove godine, pa oni koji još nisu nadogradili stariju verziju Windowsa na novu bi trebali požuriti s time, naravno ukoliko žele.

Iako je bilo govora da bi tvrtka mogla produžiti taj rok ili ga čak ukinuti, to neće biti tako jer su danas objavljena cijena nadogradnje koja će iznositi 119 US $, odnosno oko 800 Kn.

U posljednje vrijeme vodi se sve agresivnija kampanja kako bi što više korisnika prešlo s Windowsa 7 i 8.1 na Windowse 10.

Microsoft je na službenom blogu objavio nekoliko zanimljivih činjenica vezanih za Windowse 10 pa je, između ostaloga navedeno, kako Edge preglednik je sve popularniji i bilježi stopu rasta od 50 % u odnosu na prethodni kvartal, kako su korisnici postavili 6 milijardi pitanja Cortani kako bi lakše došli do odgovora i kako Windows Store svaki dan dobiva nove aplikacije među kojima su i Facebook i Instagram.

Nije im promaknulo ni najaviti Windows 10 anniversary update, najveću nadogradnju operativnog sustava koja bi trebala izaći ovog ljeta i donijeti brojne novine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here