Windows 10 Logotip plavi

Microsoft je na svojoj Build konferenciji prošlog tjedna najavio Windows 10 Anniversary Update, najveću nadogradnju aktualnog operativnog sustava.

Najavili smo kako ova nadogradnja je zakazana za ovo ljeto (tada je imala kodni naziv Redstone), a iz Microsofta su počeli pomalo otkrivati koje će značajke Anniversary Update donijeti korisnicima.

Korisnici će sada moći koristiti razne uređaje za otključavanje PC-ja. Primjerice moći ćete se putem pametnog sata ili smartfona prijaviti na sustav. Dobra stvar je što ova značajka neće biti rezervirana samo za Windows telefone, već će podržan biti i uređaji  s Androidom.

Najavljena su i poboljšanja za Continuum značajku koja omogućava spajanje nekih Windows 10 Mobile pametnih telefona s ekranom i tipkovnicom kako si mogli koristiti kao računalo. Microsoft je najavio novi dodatak u obliku low-cost lapotopa bez vlastitog procesora i operativnog sustava, koji će uz pomoć Continuum kompatibilnog pametnog telefona omogućiti korištenje mobitela kao laptopa.

Od ostalih novina, Web preglednik Edge bi napokon trebao dobiti podršku za Chrome ekstenzije. Iako ovu značajku očekujemo već duže vrijeme, morati ćemo pričekat do ljeta kako bi zaživjela. Osim toga Edge će dobiti i podršku za desktop obavijesti koje imamo u Chromeu i Firefoxu.

I sami start izbornik bi trebao doživjeti manje izmjene koje bi trebale pomoći u „praćenju multimedijalnog sadržaja dok se fokusirate na druge zadaće“.

Trenutno nije poznat točan datum izlaska Windows 10 Anniversary Updatea, no iz više izvora je navedeno kako bi se to trebalo dogoditi u srpnju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here