Windows 10 10130

Windows 10 10130

Iako je bilo govora da će Windowsi 10 biti besplatni svima, pa čak i onima koji nemaju valjanu licencu prethodnih verzija Microsoftovog operativnog sustava, tvrtka je to demantirala i pojasnila proceduru nadogradnje.

Već je poznato da svi vlasnici licenci Windowsa 7 i 8/8.1 će moći svoj operativni sustav nadograditi potpuno besplatno i to u prvoj godini od uvođenja Windowsa 10, dok će oni koji koriste piratsku verziju također moći nadograditi OS na novu verziju, no ona će i dalje biti nelegalna, odnosno imati će oznaku da se radi o piratskoj verziji.

Međutim, postoji još jedan način kako dobiti svoju besplatnu kopiju Windowsa, tvrdi The Verge. Ako instalirate najnoviju preview verziju (build 10130) i član ste Windows Insider programa, onda ćete dobiti i mogućnost besplatne nadogradnje na finalnu verziju, kada izađe krajem idućeg mjeseca.

Windowsi 10 će na taj način ostati aktivirani odnosno proći provjeru originalnosti što je potvrđeno na njihovom službenom blogu. Objašnjeno je da dok god ste član Windows Insider programa i povezani na Microsftov račun koji ste koristili prilikom registracije na ovaj program dobiti ćete nadogradnju na finalnu verziju Windowsa 10 koja će ostati aktivirana.

Čak kada izađe i završna verzija ovog sustava, budući testeri će se moći pridružiti ovom programu i primati buduće testne verzije. Tako, ako želite i vi dobiti svoj besplatni primjerak Windowsa 10 pridružite se Windows insider programu i instalirajte preview verziju koja će se moći 29. srpnja nadograditi na finalnu.

Update 21. 6.

Nakon što su u proteklih 24 sata svi tech mediji objavili ovu vijest, iz Microsofta su odlučili promijeniti originalni tekst na službenom blogu.Na Neowinu je objavljen screenshot s nadopunjenim tekstom, gdje je sada dodana stavka da se ova mogućnost odnosi samo na one koji posjeduju licencu Windowsa 7 ili 8 / 8.1. Ipak, nije jasno kako će Microsoft provjeriti da li korisnici Insider programa posjeduju legalnu kopiju ranijih verzija OS-a.

Update teksta

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here