Iako ove godine nije predstavljeno toliko modela kao i lani, ipak se na sajmu CES 2013 pojavilo nekoliko zanimljivih modela sličnih karakteristika, koji ponajprije plijene pozornost veličinom zaslona od 5“.

Sony Xperia Z i ZL

Sony Xperia Z i ZL su dva identična modela što se tiče specifikacija, razlika je u dimenzijama kućišta. Radi se o modelima veličine zaslona od 5“s četverojezgrenim procesorom, 2GB rama i kamerom od 13MP, a model Z je uz to i vodonepropustan. Ova dva modela će biti sam vrh Sonyjeve ponude pametnih telefona u narednom razdoblju.

xperia-z

Huawei Ascend D2

Huawei  u zadnje vrijeme pokušava afirmirati se kao jedan od najpopularnijih proizvođača mobitela. Na sajmu su predstavili Huawei Ascend D2 je također opremljen velim zaslonom od 5“, četvrojezgrenim Snapdragon S4 Pro procesorom i s 2 GB radne memorije i baterijom od 3,000mAh.

Huawei Ascend D2 pokreće Android 4.1 Jelly Bean, a ima mogućnost split screen multitaskinga.

Huawei-Ascend-D2

ZTE Grand S

I ZTE je predstavio uređaj veličine zaslona 5“, a radi se o  ZTE Grand S modelu, koji ima također karakteristike kao i Ascend D2. I ovaj telefon je opremljen Android 4.1 operativnim sustavom, no ZTE je napravio totalni promašaj što se tiče sučelja, koje je zbunjujuće a i sam Jelly Bean na ovom uređaju je poprilično loše integriran,  tako da dolazi do zastajkivanja prilikom korištenja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here