Adobe Lightroom 5 Beta

Najnovija verzija popularnog Adobeovog alata za uređivanje slika, Lightroom 5 je dostupna za preuzimanje u obliku beta verzije. Adobe očekuje od korisnika dobiti povratne informacije o ovom programu kako bi ispravili eventualne nedostatke prije nego što izađe finalna verzija.

U odnosu na Adobe Lightroom 4 unaprijeđene se neke od postojećih opcija, a dodano je i nekoliko novih.

Adobe Lightroom 5 novine:

Novi  radial filter omogućava potamnjivanje bilo kojeg dijela fotografije, ne samo njenog ruba, kao što je do sada bio slučaj. Healing brush sada omogućava odabir prilagođenog oblika brusha , osim standardnog kružnog oblika.

Uvedeni su i novi načini za prilagodbu perspektive slike, uz pomoć Upright alata. Opcija Visualise Spots detektira prašinu na objektivu koja je bila u trenutku nastanka fotografije, te omogućava lako uklanjanje. Osjetljivost ovog alata može se prilagoditi korisnikovim potrebama.

Adobe, osim fotografima, ovaj program je namijenio i onima koji žele napraviti jednostavnije video uratke, pa tako novi slide show alat omogućava umetanje videozapisa i slika koje se mogu ukomponirati u HD slideshow.

Adobe Lightroom 5 je dostupan za preuzimanje putem ovog linka, no požurite jer ova verzija je dostupna samo od 30. lipnja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here