Google Play Protect značajka na Android telefonu

Uskoro će u uslugama za Google Play biti integrirana i Play Protect značajka koja će štititi Android uređaje od zloćudnih aplikacija.

Prije nekoliko mjeseci Google je najavio novi način obračuna s malwareom na Androidu koji je u porastu u posljednje vrijeme. Play Protect će se izvoditi kao pozadinski proces koji će s vremena na vrijeme skenirati uređaj u potrazi za sumnjivim softverom.

Skenirati će se i ručno instalirane aplikacije, odnosno one koje nisu preuzete iz Google Play trgovine, već s drugih izvora.

U Google Play trgovini će se nalaziti kartica s obavijesti kada je posljednji put objavljeno skeniranje uređaja i da li je pronađena kakva aplikacija koja nije sigurna za korištenje. Osim skeniranja aplikacija koje su instalirane, Play Protect će skenirati i aplikacija u Google Play trgovini i ukoliko se uoči neka nepravilnost aplikacija će biti uklonjena iz trgovine.

Pronađi izgubljeni Android uređaj

U aplikaciju je ugrađena i Pronađi moj uređaj opcija (prijašnji Android Device Manager – Upravitelj Android uređaja) putem koje možete pronaći svoj izgubljeni telefon ili tablet. Ukoliko koristite Google Chrome na Androidu, Play Protect će vas čuvati i od neželjenih stranica.

Za korištenje ove usluge nije potrebno ništa dodatno instalirati već će se ona pojaviti na vašem uređaju kada dobijete novu verziju usluga za Google Play u slijedećih nekoliko dana.

Urednik i kreativni um tech bloga "Vidi više", oduševljenik tehnološkim inovacijama, posebno gadgetima s ekranima. Ovo kreativno pero stvorilo je tisuće članaka i desetke recenzija, kojima je prenio svoju strast prema tehnologiji.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here