Adobe Flash player logotip na crvenoj pozadini

Napokon je sam Adobe odlučio ukinuti podršku za Flash Player, što će se dogoditi krajem 2020. godine. Još prije dvije godine krenule su velike kritike na račun Flasha s obzirom da je jedan od glavnih krivaca za distribuciju malwarea.

Tako je Google Chrome još prošle godine počeo blokirati Flash na web stranicama, a isto je napravio i Firefox. MS Edge u aktualnoj verziji također blokira automatsko izvođenje Flasha i korisnici moraju sami dozvoliti pokretanje.

Dakle, krajem 2020. Adobe Flash Player se više neće moći preuzeti s njihovih stranica i tada će tvrtka prestati ažurirati softver. Do tada će i dalje izlaziti nove verzije s sigurnosnim zakrpama, ali i novim značajkama ukoliko one budu potrebne.  Također, na nekim područjima gdje se distribuiraju starije i nelicencirane verzije Flash bi mogao biti ukinut i ranije, tvrdi Adeobe.

S obzirom da su HTML5 i WebGL već odavno postali i više nego adekvatna alternativa Adeobe je morao popustiti pritiscima i jednostavno „ubiti“ ovaj zastarjeli softver.

Osnivač i glavni urednik bloga Vidi više. Zaljubljenik u tehnologiju posebno u gadgete s ekranima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here