Adobe logo i Google Chrome logo

Najnovija 55 verzija Google Chromea je stigla u stable kanal, što znači da je možete preuzeti ukoliko vam Chrome nije automatski ažuriran.

Nova verzija donosi 36 sigurnosnih ispravka, ali i jednu veliku promjenu – od sada blokira Adobe Flash na većini web stranica. Ipak podrška za Flash nije u potpunosti  izostala već će na stranicama koje koriste Adobeov program izaći okvir putem kojeg će korisnik ručno morati dozvoliti izvedbu Flasha.

Veliki siteovi koji još uvijek koriste ovu tehnologiju neće zasada biti obuhvaćeni ovom promjenom, a na popisu tih web stranica su Facebook, Yahoo, Yandex, Twitch, Mail.ru… Ipak, za godinu dana će i na ovim i na ovim stranicama biti blokirano automatsko izvođenje Flasha. Osim ovoga, Chrome 55 bi se brže učitavati i trošiti manje RAM-a u odnosu na prethodnu verziju.

Chrome 55 za Android offline spremanje i pregledavanje

Chrome 55 za Android donosi još jednu zanimljivu opciju – mogućnost spremanja sadržaja (cijelih stranica, videa i slika) na sam uređaj i njihovo offline pregledavanje. Dok su verzije za Windowse, Linux i MacOS već dostupne za preuzimanje, Android verzija bi trebala izaći u slijedećih nekoliko dana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here