Nakon brojnih najava, YouTube uvodi novi servis za stream glazbe pod nazivom YouTube Music Key. Beta verzija ove dugo očekivane usluge je već dostupna korisnicima, a omogućava slušanje glazbe bez oglasa na ovoj vrlo popularnoj društvenoj mreži.

Na mobilnim uređajima sada je moguće uživati u omiljenoj  glazbi i istovremeno koristiti neku drugu aplikaciju, dok će se glazba s Youtubea izvoditi u pozadini, što do sada nije bilo moguće.

Također, korisnici će moći i bez internet konekcije slušati pjesme jer servis omogućava i preuzimanje glazbenih zapisa na uređaje. Promotivna cijena je 7.99 US $ mjesečno, dakle ista kao i na Google Play music servis koji je nedavno postao dostupan i u našoj državi, dok standardna cijena iznosi 9.99 US $ mjesečno. Zanimljivo je da pretplatnici na Music Key će dobiti i besplatnu pretplatu na Google Play Music.

Na službenom blogu stoji kako je Youtube  trenutno najveći glazbeni servis na planetu s brojnim glazbenim video zapisima, spotovima, remixima, glazbenim coverima. Ukoliko dobijete pozivnicu putem emaila možete isprobati ovu uslugu na 6 mjeseci.

Ostale novine na Youtubeu

Tvrtka je također najavila novu početnu stranicu u aplikacijama za Android i iOS, kao i novu početnu web stranicu, na kojoj će se prikazivati omiljena glazbena videa, preporučene glazbene playliste na temeljene na popularnosti.

Osim navedenog, Youtube uvodi i mogućnost preslušavanja cijelih albuma s  visokom kvalitetom zvuka.

S obzirom da Youtube ima već veliku bazu korisnika, postoji velika vjetrovitost da će mnogi korisnici prihvatiti Music Key kao primarni servis za slušanje glazbe kako da računalima, tako i na tabletima i pametnim telefonima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here