Word, Excel i PowerPoint za Android

Nakon što su prošli mjesec samo korisnici Microsoftovog preview programa mogli isprobati nove Word, Excel, PowerPoint za Android pametne telefone, iste su od danas dostupne za besplatno preuzimanje putem Google Play trgovine.

Još prije nekoliko mjeseci ove aplikacije su postale dostupne na Android tabletima, a sada će i vlasnici Android pametnih telefona moći koristiti Word, Excel, PowerPoint na svojim uređajima.

Većina korisnika ovih programa (aplikacija) na ostalim uređajima neće imati većih problema prilikom korištenja Android verzije za pametne telefone jer je sučelje ostalo nepromijenjeno. Znači sada ćete moći urediti nekakav tekst u Wordu, napraviti proračunsku tablicu u Excelu ili kreirati multimedijalnu PowerPoint prezentaciju direktno putem svog mobitela.

Word, Excel i PowerPoint za Android

Pohranu dokumenata se vrši putem cloud servisa, a Microsoft osim pohrane na vlastiti OneDrive, omogućava i pohranu i ostale cloud servise poput Dropboxa ili  Google Drivea. Naravno, dokumenti se mogu pohraniti i lokalno na sam uređaj.

Korištenje ovih aplikacija na mobitelu je besplatno, no s druge strane ukoliko želite Word, Excel i PowerPoint koristiti na računalu potrebno je imati pretplatu na Office 365. Iz Microsofta se nadaju da bi s ovim aplikacijama mogli privući nove korisnike na kupnju Microsoft Office programa na ostalim platformama, prvenstveno Windowsima i MacOS-u, kako bi svoje dokumente mogli uređivati i na stolnim računalima i laptopima.

Inače, Microsoft putem pretplate na Office 365 trenutno zarađuje oko 6.3 milijardi US $ godišnje, a plan im je taj prihod uvećati do 20 milijardi US $ do 2018 godine. Prema njihovim informacijama od prije dva mjeseca, mobilne verzije Office aplikacija za Android i iOS su instalirane oko 100 milijuna puta. Kako bi se taj broj povećao tvrtka se povezala s nekoliko proizvođača tableta i pametnih telefona i dogovorila da će ubuduće Office aplikacije kao i Skype dolaziti predinstalirani na uređaj.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here