Microsoft Office aplikacije za Android Word, Excel, Powerpoint

Nakon nekoliko mjeseci u testnoj fazi, Microsoft Office za Android tablete će uskoro biti dostupan svima. Verzija MS Officea za Android tablete se prvi put pojavila još prije 3 mjeseca, no u tom razdoblju ona je bila dostupna samo odabranima, a u slijedećih dan-dva trebala bi stići  u Google Play trgovinu.

Sama aplikacija omogućava korištenje Worda, PowerPointa i Excela, a korisnici mogu otvarati, uređivati i kreirati nove dokumente na svom tabletu koji će biti sinkronizirani iz Microsoftovim cloud servisom OneDrive.

Kao i kod iOS verzije, verzija za Android tablete ima mogućnost brzog pregledavanja dokumenta iz OneDrivea ili Dropboxa. Nove projekte moguće je kreirati i putem već predefiniranih predložaka što znatno ubrzava sam proces izrade projekta.

Za korištenje ovih aplikacija potrebno je imati Microsoftov račun, kojeg je moguće izraditi i direktno iz aplikacije ukoliko ga već nemate. Nakon toga, moći ćete besplatno koristiti sve značajke aplikacije u periodu od mjesec dana, a nakon toga potrebno je odabrati jedan od ponuđenih modela pretplate na Office 365 kako za privatne, tako i za poslovne korisnike.

Microsoft Office za Android tablete radi na uređajima s Android KitKat 4.4 operativnim sustavom, koji imaju minimalnu dijagonalu zaslona od 7 inča. Dakle, svi vlasnici phableta neće moći koristiti ovu verziju na svojim uređajima. Osim KitKata,  Office za Android tablete radi i na novom Android 5 Lollipop operativnom sustavu, no Microsoft nije službeno potvrdio podršku za tu verziju Androida.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here