Word, Excel i PowerPoint za Android

Microsoft je na svom službenom blogu objavio kako nakon što su u siječnju ove godine pokrenuli Office aplikaciju za Android tablete isto sada omogućili i za pametne telefone bazirane na Android operativnom sustavu.

Za pristup novim aplikacijama Word, Excel and PowerPoint za Android za telefone potrebno je pristupiti Preview programu na Google + zajednici. S obzirom da se radi o zasebnim aplikacijama, nakon pristupa ovoj zajednici potrebno je zatražiti pristup za željenu aplikaciju, nakon čega može proći do nekoliko sati dok Google Play na autorizira vašu prijavu.

Office za Android telefone su moderne aplikacije optimizirane za upravljanje putem dodira i ekipa iz Microsofta preporučuje da za pokretanje aplikacija posjedujete uređaj s barem 1GB radne memorije, a ukoliko imate kakvih problema savjetuju da pročitate FAQ sekciju s pitanjima i odgovorima na učestale probleme.

Imajte na umu da za pokretanje Worda, Excela and PowerPointa za Android je potrebno imati smartphone s Android 4.4 KitKat ili novijom verzijom OS-a.

Microsoft je, između ostalog, objavio kako korisnici Android telefona mogu koristiti nove Office aplikacije optimizirane za upravljanje dodirom uz poznato sučelje. Putem ribbona smještenog na dnu stranice se pristupa navigaciji i opcijama, a aplikacije podržavaju spremanje dokumenata lokalno na vaš telefon ili na neki od cloud servisa poput OneDrivea, SharePointa, Dropboxa, Google Drivea i Boxa.

Iako već postoji Office aplikacija za Android, ona nije u potpunosti optimizirana za pametne telefone kao što su nove stand-alone aplikacije za ova tri najpopularnija Office alata.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here