Pozadina u Windowsima 7

Iako su Windows 7 još uvijek najpopularnija verzija Microsoftovog operativnog sustava, sve više računala je na novijim verzijama Windowsa.

Kao što je i prošle godine najavljeno proizvođači još do kraja ovog mjeseca mogu isporučivati računala s predinstaliranim Windowsima 7 ili 8.1, no 1. listopada to više neće smjeti.

Windowsi 7 i ovako izgubili mogućnost standardne podrške još prošle godine, dakle sada dobivaju samo sigurnosne nadogradnje, no ne i nove značajke. To razdoblje će trajati do 2020. godine kada će 7-ca prestati dobivati bilo kakve nadogradnje i samim time će završiti njen životni ciklus.

Ipak, trgovci koji na svojim lagerima imaju računala s instaliranim  Windowsima 7 i 8.1 moći će ih prodavati dok se ne potroše zalihe. Isto tako, svi koji dobiju Windowse 10 na svojim računalima a ne žele ih i dalje će ih moći besplatno napraviti downgrade na stariju verziju. I mali proizvođači računala koji imaju OEM System Builder licence će moći još neko vrijeme instalirati Windowse 7 i 8.1 na svoja računala.

Naravno, Microsoft savjetuje da koristite najnoviju verziju sustava s obzirom da je ona u glavnom fokusu kako proizvođača softvera, tako i proizvođača novog hardvera.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here