Windows 8.1

Putem službenog bloga, Microsoft je danas predstavio neke od novina u nadolazećem Windows 8.1 operativnom sustavu.

Jensen Harris iz Microsofta je na videu objavljenom na Youtubeu objasnio koja su poboljšanja uvedena na početnom prozoru, prozoru aplikacija i alatu za pretragu.

U Windowsima 8.1 se uvodi mogućnost promjene veličine pločica, a uvedena je i mogućnost prikaza fotografija na lock screen s računala ili Skydrive računa. U aplikacijskom prozoru (all apps screen)  se uvodi mogućnost slaganja instaliranih programa po datumu, vremenu korištenja, nazivu…

Dodirom prsta je moguće prebaciti pločice s aplikacijskog prozora na Start screen, ukoliko koristite dodirni zaslon. Premještanje i grupiranje pločica po Start screenu je također olakšano, pa je sada moguće istovremeno odabrati više programa i grupirati ih u kategorije.

Alat za pretragu je unaprijeđen, pa će se u Windowsima 8.1 prilikom pretraživanja koristiti podaci na računalu, ali i podaci s weba, što bi trebalo ubrzati i olakšati pretragu i dati točnije informacije.

Microsoft je unaprijedio i istovremeno korištenje programa na istom zaslonu, tako da je sada moguće preciznije odrediti veličinu prozora za svaki program na zaslonu.

Preview edition Windowsa 8stiže već 26.lipnja, dok se finalna verzija očekuje kasnije u ovoj godini.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here