Windows 10 Mobile

Microsoft je imao u planu postojeće Lumia pametne telefone s Windowsima 8.1 Phone nadograditi na Windowse 10 Mobile još u prosincu, međutim od tog plana se odustalo.

Nedavno smo napisali kako bi u siječnju nakon dugog čekanja vlasnici Lumia mogli dobiti ovu nadogradnju, a sada je poznato i točan datum izlaska Windows 10 Mobile.

Prema navodima Softpedije, nova verzija mobilnog OS-a bi trebala izaći 12. siječnja kada bi Microsoft trebao početi slati ovu nadogradnju, a osim Lumia Windows 10 stiže na HTC One M8 for Windows i LG Lancet.

Za pretpostaviti je da će svi ili većina uređaja za koju je izašla Insider Preview verzija dobiti i punu verziju Windowsa 10 Mobile, a popis tih pametnih telefona možete naći na ovoj stranici.

Windows 10 Phone

Važno je napomenuti da neće sve značajke Windows 10 Mobile OS-a biti dostupne na svim uređajima, što će ovisiti o samom hardveru uređaja. Tako značajka Continuum koja smo upoznali na Lumia 950 i 950 XL uređajima neće biti dostupna na Lumiama s slabijim hadrverom.

Continuum je upravo jedan od razloga zašto mnogi korisnici Microsoftovih smartphonova nestrpljivo očekuju dolazak nove verzije OS-a jer omogućava spajanje miša, tipkovnice i zaslona na mobitel i na taj način ga pretvara u klasično desktop računalo.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here