Windows 10 Mobile Lumia

Nakon što su prošlog mjeseca izašli prvi pametni telefoni s Windowsima 10 Mobile Lumia 950 i 950 XL, tvrtka je najavila kako nadogradnja na novi operativni sustav stiže i za postojeće uređaje s Windows Phone 8 i 8.1 OS-om tijekom prosinca.

Vlasnici starijih Lumia će ipak trebati pričekati još koji tjedan prije nego što Windowsi 10 Mobile dođu i na njihov primjerak, potvrdio je glasnogovornik Microsofta za Zdnet. U kratkoj izjavi stoji kako će početkom iduće godine krenuti nadogradnja na Windowse 10 Mobile za postojeće Windows 8/8.1 pametne telefone.

Microsoft još nije dao službene informacije koji će točno modeli dobiti nadogradnju, a više o novoj verziji mobilnog operativnog sustava možete pronaći na službenoj stranici.

Gabe Aul potpredsjednik Microsofta je izjavio kako tim inženjera je nedavno “sastavioInsider Preview Build 10586, testnu verziju i kako tim će raditi malo usporenijim tempom za vrijeme skorih praznika. S toga nove verzije mobilnog OS-a se ne očekuju prije početka iduće godine, a isto vrijedi i za testne verzije Windowsa 10 za desktop računala, laptope i tablete.

Dakle, trenutno je jedini način da isprobate kako izgledaju Windowsi 10 Mobile je da se dokopate novih Lumia 950 ili 950 XL.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here