Windows 10 za telefone

Prošli mjesec iz Microsofta je stigla vijest kako će tijekom ovog mjeseca neki pametni telefoni iz Lumia serije dobiti probnu Technical Preview novih Windowsa 10 za mobilne uređaje.

Gabriel Aul iz Microsofta je na svom Twitter profilu objavio da će ova verzija stiže korisnicima, a dodao je da više informacija uskoro slijedi.

Trenutno na popisu uređaja na kojima je dostupna ova nadogradnja svega 6 uređaja – Lumia 630, 635, 636, 638, 730 i 830. Ukoliko vaš uređaj nije na ovom popisu, možete preuzeti Windows Insider aplikaciju koja će vam javiti kada Windows 10 TP bude dostupan i za vaš smartphone.

Tvrtka je također objasnila da u nekim regijama ili kod određenih mobilnih operatera neće biti dostupna ova nadogradnja. Baš kao i kod desktop testne verzije Windowsa 10, korisnici imaju mogućnost prijaviti bilo koji bug ili problem na koji „nalete“ tijekom korištenja ove verzije OS-a.

S obzirom da Technical Preview verzija je verzija koja se stalno nadograđuje, određeni problemi su i očekivani, a Microsoftova želja je da i sami korisnici pomognu kod otkrivanja problema. Završna verzija se očekuje u kasno ljeto ili ranu jesen i do tada bi svi bugovi kako na mobilnoj, tako i na destkop verziji, Windowsa 10 trebali biti „ispeglani“.

Windows 10 Technical Preview za mobilne uređaje sadrži nove interaktivne obavijesti, dodatne opcije u akcijskom centru, poboljšanu speech-to-text  značajku, novu aplikaciju za fotografije, kao i mogućnost prikaza velikih pozadina na početnom zaslonu.

Trenutna lista bugova uključuje probleme s sinkronizacijom alarma, usporenu reprodukciju videa za vrijeme korištenja Bluetooth slušalica i probleme s prikazom aplikacija u načinu rada za uštedu baterije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here