Microsoft edge logotip

Microsoft je danas na BUILD 2015 konferenciji najavio kako će novi web preglednik u Windowsima 10 imati naziv Microsoft Edge. Radi se o pregledniku koji se u Technical preview verziji ovog operativnog sustava imao kodni naziv Spartan.

Joe Belfiore iz Microsofta je objasnio kako će ljudi koristiti ovaj web preglednik kako bi obavili ono što žele, a Cortana Microsoftov osobni asistent će biti također sastavini dio novog preglednika.

Kako je Internet Explorer već duže vrijeme najblaže rečeno nepopularan kod mnogih korisnika zbog problema s brzinama i sigurnosti, Microsoft će pokušati promijeniti mišljenje takvih korisnika uvođenjem Edge web preglednika.

S druge strane mnogi korisnici Windows Insider programa za testiranje nove verzije operativnog sustava već su se navikli na naziv Spartan i mnogi su razočarani što je tvrtka odlučila promijeniti naziv preglednika. Microsoft je objasnio kako Edge ima novi engine, novo sučelje i nove značajke.

Microsoft Edge će moći koristiti i dodatke (ekstenzije) iz Google Chromea i Mozilla Firefoxa za razliku od Internet Explorera koji nije podržavao dodatke.

Svi oni koji su u Windows Insider programu sada mogu preuzeti i novi  Windows 10 build 10074 s izmijenjenim nekim elementima sučelja i s novim Microsoft Edge (Spartan) preglednikom.

Tvrtka je pokrenula i novu web stranicu browserfordoing.com za sve one koji žele saznati informacije o Microsoft Edgu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here