Microsoft Continuum Display Dock

Microsoft je u novom oglasu pokazao kako bi trebala funkcionirati značajka Continuum koja će služiti za spajanje sekundarnog ekrana na pametni telefon s Windows 10 Phone operativnim sustavom.

Za spajanje smartphonea i ekrana biti će potrebno imati i još jedan dodatak pod nazivom Microsoft Display Dock koji će se s jedne strane uključivati u ekran a s druge u pametni telefon putem USB Type C porta, a osim ovog uređaj sadrži još i DisplayPort, HDMI i dva USB 2.0 konektora.

U ovaj dock će se moći priključiti još i miš i tipkovnica, što će omogućavati da smartphone u potpunosti zamjeni PC tako da nova generacija korisnika možda uopće neće imati potrebu za kupnju klasičnog računala. Naravno, korištenje će biti ograničeno na univerzalne Microsoftove aplikacije kojih je iz dana u dan sve više Windows trgovini aplikacija.

Ova značajka je nešto novo što se nudi korisnicima jer ni Googleov Android, a ni Appleov iOS ne nude ovu opciju svojim korisnicima.

Prvi telefoni koji podržavaju ovu značajku su nedavno predstavljeni modeli Lumia 950 i Lumia 950 XL.  Continuum bi trebao uskoro zaživjeti kada Microsoftov Display Dock krene u prodaju po cijeni od 99 US $.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here