WhatsApp na mobilnom uređaju

WhatsApp je trenutno najpopularnija platforma za razmjenu poruka kako na Androidu tako i na iOS-u. Facebook koji je vlasnik platforme konstantno radi na njenom poboljšanju ne samo što to očekuju sami korisnici već i zbog konkurencije koja dodaje nove mogućnosti u svoje aplikacije.

Jedan od primjera je Telegram koji kod nas nije toliko popularan, no mnoge značajke ovog servisa bi voljeli vidjeti i na WhatsAppu. Primjerice Telegram ima samouništavajuće poruke koje WhatsApp planira uvesti već duže vrijeme, no nitko ne zna kada bi ova značajka trebala biti dostupna. One su jednostavan način za poboljšanje privatnosti i korisnicima omogućavaju veću kontrolu nad osjetljivim podacima koji se dijele u razgovoru.

Telegram je ovo riješio na način da je korisnici mogu otvoriti tajni razgovor u kojemu se poruke same brišu nakon što netko pročita poruku ili nakon isteka određenog vremenskog perioda.

I dok WhatsApp ovo planira tek uvesti, uskoro bi trebala biti dostupna opcija samouništavajućih medijskih zapisa, navodi Wabetainfo. Nova beta verzija aplikacije za Android ima opciju „Expiring media“. Kada netko odluči poslati ovakav mediji (sliku, video ili GIF) on će se automatski izbrisati iz razgovora kada primatelj pročita poruku ili zatvori razgovor. Dakle, neće biti potrebno podešavati vremenski period trajanja ovakve poruke već se taj medijski zapis sam samouništiti čim se on pregleda.

Nova će značajka biti dostupna i na Androidu i na iPhoneu, a mediji koji ističu biti će označeni s posebnom oznakom kako bi ih razlikovali od uobičajenih medija podijeljenih u razgovoru.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here