WhatsApp Business Google Play

WhatsApp, najpopularniji servis za dopisivanje, uvodi novu aplikaciju za poslovne korisnike. Za razliku od Instagrama gdje i poslovni i privatni profili koriste istu aplikaciju, WhatsApp ima zasebnu aplikaciju.

Aplikacija je već sletjela u Google Play trgovinu i trebala bi pomoći poslovnim korisnicima u komunikaciji s svojim klijentima.

Ova verzija WhatsApp-a ima mogućnost da tvrtke naprave poslovni profil s korisnim informacijama poput adrese, radnog vremena,  web stranice i ostalih kontakt informacija.

Sve značajke „obične“ aplikacije su dostupne i za Business račune – dopisivanje, grupni chat, besplatni pozivi kao i slanje multimedijalnih datoteka. Naravno, osim putem mobitela ili tableta, tvrtke će moći odgovarati na upite i putem WhatsApp Weba.

U FAQ sekciji na službenim stranicama objašnjeno je i kako će poslovni računi imati tri oznake: Verified (za provjerene račune) s zelenom kvačicom,  Confirmed (računi kojima broj telefona računa odgovara broju poslovnog telefona) označeni sivom kvačicom i nepotvrđeni Business račun za one koji koriste poslovni račun ali nisu potvrđeni od strane Whatsappa. Ovakvi računi biti će označeni s sivim upitnikom. Također, korisnici će moći blokirati Business račune ili prijaviti ih ukoliko šalju SPAM poruke.

Ako imate odvojeni poslovni i osobni broj na istom uređaju možete koristiti WhatsApp Business i WhatsApp Messenger, ali je potrebno aplikaciju registrirati s zasebnim brojevima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here